Vær snill med heisen!

Den siste heisstoppen i Blindernveien 2 skyldes mest sannsynlig overbelastning. Heisen kan ikke brukes til å transportere tunge ting!

Heisen i Blindernveien 2 har stoppet to ganger i det siste:

  1. En langvarig stans 23.09 til 26.09 p.g.a. slitasje på ett av drivhjulene.
  2. En kort stans 27.09 til 28.09, trolig p.g.a. overbelastning.

Drivhjul og vaier er skiftet

Heisen ble grundig kontrollert for et par år siden. Både heiskontrollen og Euroheis mente at drivhjulene var i svært god stand, og at de ikke trengte å skiftes.

I midten av september begynte heisen å lage rar lyd. Ingen i styret fikk melding om dette (det bor ingen styremedlemmer i de øverste etasjene i B2), og det ble derfor ikke gjort noe for å reparere skadene. Dersom heisen lager rare lyder i framtiden er det veldig fint om det blir gitt melding til styret om det så raskt som mulig!

Skadene fikk utvikle seg, og det endte med at både drivhjulet på toppen og hele vaieren ble skiftet fredag 26. september.

Heisen skal bare brukes til persontransport

Lørdag 27. september ble heisen trolig overbelastet; enten ved transport av tunge ting eller fordi noen hoppet i heisen. Euroheis ble varslet umiddelbart, og kom og reparerte den søndag. Det var heldigvis ingen stor skade: Heiskupéen hadde bare forskjøvet seg litt, og måtte justeres på plass.

Det er viktig at heisen ikke overbelastes: Den er bare dimensjonert for persontransport, tunge ting skal ikke transporteres i heisen, men bæres opp/ned trappa.

Heisen har stoppet noen ganger tidligere p.g.a. hopping eller transport av tunge ting. De ansvarlige har da måttet betale for reparasjonene (rundt 10 000 kr per gang).

Vær snill med heisen! Mange i blokka er avhengig av den!

blindernveien.no ble sist oppdatert 16.4.2020.