Følg med på radiatorene

Radiatoranlegget ble slått på 28./29. september. Anlegget har vært tømt for vann i sommer i forbindelse med utskiftingen av radiatorkranene, og det er derfor noe større sjanse for at det kan oppstå lekkasjer.

Meld fra om feil på radiatorene

Følg med på radiatorene og rørene i de neste ukene og se etter lekkasjer. Selv små drypplekkasjer kan utvikle seg til store katastrofer hvis de blir stående lenge. Det er normalt at rørene kan svette litt, men drypping fra kraner og røroverganger er et dårlig tegn.

Ny runde med tilbakelevering av nøkler

Styret har fått nøkler til en del leiligheter, og har hatt én runde med tilbakelevering av nøkler. Det blir en ny runde med tilbakelevering:

  • torsdag 6. oktober kl 18:00 i Blindernveien 2
  • torsdag 6. oktober kl 18:20 i Blindernveien 4

Etter utleveringen vil styret gå gjennom de gjenværende nøklene og vurdere om det skal være flere utdelingsrunder, eller om vi kontakter én og én.

Luft radiatorene!

Det er viktig at alle lufter radiatorene sine nå: Uten lufting gir ikke radiatorene noe særlig varme, og det blir mindre varme oppover i etasjene.

Du må alltid lufte radiatorene etter at varmen er slått på (hver høst).

Dersom du hører susing eller klukking i radiatorene må du lufte dem (hele året). Om det er mye luft i radtiatoren er det sjanse for rust på innsida, i så fall må du skifte ut hele radiatoren din eller betale for en kostbar reparasjon.

Luftenøkkel til radiator

Luftenøkkel til radiator

Slik lufter du en radiator:

  • Om du ikke har luftenøkkel, kan du kjøpe en i en vanlig jernvarebutikk (f.eks. Jernia). Nøkkelen er ganske liten (ca 2 cm), og har en rund ende med firkanta hull.
  • I enden av radiatoren (på motsatt side av der røret går inn i radiatoren) er det en liten ventil. Bruk nøkkelen til å skru opp denne ventilen til du hører susing av at lufta går ut. Viktig: Ikke skru så mye at hele ventilen løsner (da vil vannet flomme ut på gulvet), du skal bare åpne nok til at du hører at lufta går ut.
  • Vent til det begynner å komme ut vann, og la det renne ut ca én desiliter vann (ein liten kopp) så du er sikker på at radiatoren er tom for luft.

blindernveien.no ble sist oppdatert 16.4.2020.