Feil på strømnettet

Jordfeilbryterne i Blindernveien 2 og 4 har slått ut flere ganger de siste dagene. Dette har ført til at varmtvannet har blitt borte og at radiatorne har blitt kalde.

Onsdag 2. januar ble problemene helt prekære, og sikringene i både fyrrom, hovedtavle og seksjonseiernes underfordelere ble slått ut av jordfeil. Alle feil ble så vidt vi vet rettet ca kl 19.

Styret, vaktmester og Sinus Elektro har brukt mange, mange timer de siste dagene på å forsøke å finne ut av problemene. Nedenfor finner du et sammendrag av alt som har gått galt :-)

Problemene 2. januar

Det er funnet tre feil hos naboene våre som har skapt problemer  i Hafslunds nett.

Feilene forplantet seg via transformatoren øverst i Marienlystparken, og gjorde at det kom inn strøm til oss med alt for høy spenning. Dette gjorde at sikringene våre ble slått ut.

  1. Utelysene i Marienlyst lekepark var blitt utsatt for hærverk, og hadde en jordfeil.
    Feilen ble midlertidig fikset ved at strømmen i barnehagen ble koplet ut 2. januar ca kl 13. Noen i barnehagen slo trolig på kursene igjen ca kl 16. Dette ble rettet igjen ca kl 17.30.
  2. Gatelysene i Wilhelm Færdens vei hadde en alvorlig feil som skapte jordfeil i hele området.
    Feilen med gatelysene ble midlertidig utbedret kl 18:15.
  3. På toppen av disse to feilene har det vært en annen jordfeil i et annet bygg knyttet til samme transformator som oss.

Når det er mange jordfeil samtidig skaper dette svært høy spenning i hele området, og dette har gjort at en del sikringer har falt ut.

Styret gikk gjennom alle sikringsskapene ca kl 19 og vippet opp alle sikringer som hadde falt ned (unntatt B4/30). Vi var redde for at frysere/kjøleskap kunne bli stående uten strøm.

Andre mulige kilder til jordfeil

Vi har mistanke om at det i tillegg til de tre feilene over også kan være enkelte mindre jordfeil i vårt eget anlegg.

Samtidig som vi oppdaget de eksterne jordfeilene, fant vi også ut at kloakkpumpene i Blindernveien 2 har stoppet. Dette har skapt jordfeil tidligere. Kloakkpumpene er trolig blitt fylt med våtservietter, bleier o.a. Dette gjør at pumpene stopper, og skaper jordfeil som slår ut resten av anlegget. Pumpene ble renset rett før jul, og det er svært, svært synd at beboerne fortsetter å kaste søppel i toalettet. DET ER BARE AVFØRING OG TOALETTPAPIR SOM SKAL I TOALETTET. Det er bestilt ny spyling + gjennomgang av kloakkpumpene og -kummene torsdag 3. januar.

Styret har også bedt elektriker om å ta en full gjennomgang av hele anlegget vårt for å se om det er flere feil. Vi mistenker at det kan muligens være feil på fjernvarmeanlegget (Hafslund), og at det er dette som kan ha skapt problemene tidligere i høst.

Sist oppdatert 2. januar 2013 kl 19:34 av Erik

blindernveien.no ble sist oppdatert 16.4.2020.