Toalett og kloakk

Det er separate kloakksystem for Blindernveien 2 og 4:

  • Blindernveien 2 har store kloakkummer på gressplenen i krysset Blindernveien / Wilhelm Færdens vei. Herfra pumpes kloakken opp til kloakkledningen i Blindernveien.
  • Blindernveien 4 er koplet direkte på kloakkledningen i Blindernveien, og har verken kloakkum eller -pumper.

Ikke kast søppel i do!

Ikke bruk toalettet som søppelkasse eller utslagsvask. Det er bare avføring og toalettpapir som skal kastes i toalettet.

Våtservietter, bleier, tamponger, bind, vaskekluter og sokker (ja, alt dette har vi funnet i tilstoppede kloakkpumper i Blindernveien 2) skal ALDRI kastes i toalettet.

Tøm heller ikke fett eller matrester i do. Dette skal kastes i matavfallet. Fett skaper store problemer i avløpssystemet.

Kloakkpumpene i Blindernveien 2 stoppet blant annet i 2009 og 2017 p.g.a. søppel som var kastet i do. Det kostet en halv million kroner å utbedre skadene. Dette måtte alle seksjonseierne betale for; det lønner seg altså å passe på hva man kaster i do!

Ikke tøm fett i doen eller vasken!

Ikke kast fettet ditt i vasken eller i do. Det tetter rørene – både dine egne og alle de som fører kloakk til renseanleggene. Fett og andre matrester er også med på å holde liv i alle rottene som bor i kloakknettet.

Fett skal kastes i matavfallet. Bruk et tørkepapir til å tørke ut av kjeler og panner.

Vedlikehold

Hver seksjonseier er ansvarlig for vedlikehold av alle kloakkrør inne i egen leilighet, med unntak av soilrørene som går mellom leilighetene. Dersom du oppdager sprekker eller andre feil på soilrørene må du melde fra til styret.

Publisert 17.12.2012 av Erik Bolstad.
Sist oppdatert 11.12.2017 av Anine Terland.

blindernveien.no ble sist oppdatert 16.4.2020.