Slokkeapparater og røykvarslere

I følge forskrift om brannforebyggende tiltak og branntilsyn, skal alle leiligheter ha minst én godkjent røykvarsler, samt manuelt slokkingsutstyr i form av enten pulverapparat eller brannslange.

I våre seksjoner skal det i tillegg til det felles brannvarslingsanlegget være røykvarslere i stuen samt på minst ett soverom. Varslerne skal monteres i tak, minst 50 cm fra dører. Det er dessuten anbefalt å ha brannskum og et brannteppe tilgjengelig i hver leilighet.

Sameiet anbefaler å skaffe røykvarslere og brannslokkingsapparater fra Trygg og Sikker AS eller andre bedrifter som selger godkjent utstyr.

I februar 2016 inngikk sameiet serviceavtale med Norsk Brannvern for brannslokkingsapparater, røykvarslere og brannvarslingsanlegget. Avtalen inneholder også tilbud og årlig tilsyn/hjemmebesøk for råd og veiledning til hver enkelt seksjonseier.

Seksjonseiere er ansvarlige for at de brannforebyggende tiltakene følges i hver leilighet. Bruk gjerne vårt skjema for egenkontroll av brannvern, strøm og VVS for å sjekke at alt er i orden: https://blindernveien.no/brannforebygging/egenkontroll/

Publisert 18.5.2009 av Erik Bolstad.
Sist oppdatert 26.2.2022 av Ola Nordal.

blindernveien.no ble sist oppdatert 2.2.2022.